Eindhovens winkelcentrum Heuvel loopt snel leeg

Eindhovens winkelcentrum Heuvel loopt snel leeg

Winkelcentrum Heuvel in Eindhoven kampt met langdurige en snel toenemende leegstand. Inmiddels staan zestien panden leeg, waar er volgens het Eindhovens Dagblad op korte termijn nog een aantal bij komen.

Eigenaar CBRE stak in 2015 nog miljoen euro’s in een opknapbeurt voor het winkelcentrum, maar de leegstand is sindsdien alleen maar toegenomen. Centrummanager Anne-Marie Burger laat weten dat een deel van de leegstand komt door landelijke faillissementen van ketens, die toevallig ook in Heuvel zaten. Zo sloten de afgelopen maanden onder meer Shoeline en McGregor hun deuren. Tegelijkertijd zijn er volgens Burger ook nieuwe winkels bij gekomen, waaronder Intersport en Oil & Vinegar. De leegstand groeit echter sneller dan nieuwe spelers kunnen invullen en een deel van de panden staat langdurig leeg, iets wat in de rest van de Eindhovense binnenstad nauwelijks speelt.  

Het Eindhovense winkelcentrum kampte in 2011 al met forse leegstand, waarna CBRE de kritiek kreeg onvoldoende te investeren. De vastgoedeigenaar wil niet op de problemen reageren. Heuvel werd eind vorig jaar nog in een rapport van Cushman & Wakefield genoemd als voorbeeld van een winkelcentrum dat ‘aantrekkelijke, inspirerende en experimentele omgevingen voor consumenten’ creëert.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends