Bol.com levert bij de lokale fietsenmaker

Bol.com levert bij de lokale fietsenmaker

Bol.com test een nieuwe dienst waarbij fietsen door klanten rijklaar afgehaald kunnen worden bij een lokale dealer. Het e-commercebedrijf werkt daarvoor in eerste instantie samen met het merk Union.

De proef werd tijdens de Webwinkel Vakdagen aangekondigd door algemeen directeur Huub Vermeulen. De order wordt afgeleverd bij de lokale fietsenmaker, die de afstelling verzorgt en de mogelijkheid krijgt de klant in de winkel meer te verkopen.

De service wordt nu landelijk aangeboden, zegt een woordvoerder tegen Twinkle. Union verkoopt al twee jaar via click & collect bij bol.com, maar deze werkwijze is volgens haar nieuw. “We willen graag weten wat het aanvullende ‘fysieke’ proces – namelijk bij de dealer van Union – voor de ervaring van de klant betekent en nu zijn we in de gelegenheid dit verder uit te werken.”

Bol.com ziet samenwerken als de toekomst van retail. Zo ging de etailer vorig jaar een samenwerking aan met BCC, dat producten via het Plaza-model verkoopt. De elektronicaketen heeft door laten schemeren een rol voor zichzelf te zien in de aftersales van bol.com.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends