Supplychain: Hier vervangt JD.com 180 man door robots

Supplychain: Hier vervangt JD.com 180 man door robots

We besteedden onlangs al aandacht aan JD.com, na Amazon en Alibaba de volgende e-commercereus die de wereld lijkt te willen veroveren. Dan kan de Chinese partij natuurlijk niet achterblijven als het gaat om logistieke innovatie. JD.com heeft in eigen land 405 magazijnen en opende eind vorig jaar in Shanghai zijn kroonjuweel: het eerste honderd procent geautomatiseerde distributiecentrum. Robots doen daar het werk waar normaal 180 menselijke medewerkers voor nodig zijn. In deze video is te zien hoe zo'n logistiek proces in het high-tech JD.com-magazijn verloopt.


RetailTrends besteedt deze week elke dag aandacht aan de supplychain. Het maartnummer van RetailTrends bevat een special rond dit thema, met onder meer aandacht voor de wildgroei aan bezorgdiensten en een supplychain zonder geheimen dankzij blockhain. Ook lees je hoe het Tsjechische MIWA denkt een verpakkingsvrije keten te kunnen realiseren. Klik hier om het magazine digitaal te lezen. Nog geen member? Klik hier.


e-Delivery Event
RetailTrends Media organiseert samen met OGZ op 28 maart het e-Delivery Event in Utrecht. Onder meer bol.com, Coolblue, Domino’s en Zalando vertellen hun logistieke verhaal. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!