Hoogvliet gestart met bouw nieuw dc

Hoogvliet gestart met bouw nieuw dc

De bouw van het nieuwe service- en distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk is deze week begonnen. Naar verwachting zullen de eerste activiteiten er in 2020 plaatsvinden.

In het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, agf en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar de winkels. Ook wordt de verwerking van retouremballage naar de nieuwe locatie verhuisd, net als de centrale slagerij. Het nieuwe dc heeft een omvang van 72 duizend vierkante meter, met de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens tienduizend vierkante meter.

Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet naar eigen zeggen over ‘een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst’. “Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten”, aldus algemeen directeur Siep de Haan. De bakkerij is al sinds januari 2016 operationeel op het nieuwe terrein.

Hoogvliet sluit zijn distributiecentrum in Alphen aan den Rijn in 2020. De retailer wil alle medewerkers meenemen naar de nieuwe locatie, en verzorgt daartoe opleidingen om hen daarop voor te bereiden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends