Het beste van RetailTrends: week 11

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Dit is Casa, de opvolger van Xenos
De ontmanteling van Blokker Holding nadert zijn voltooiing. Na de verkoop van Leen Bakker, Intertoys, Bart Smit en de Duitse activiteiten van Xenos, neemt Casa nu een groot deel van de winkels van Xenos in Nederland over. Daarmee blijven de winkels in de familie, want Casa heeft niemand minder dan Ab Blokker als 'bijzondere supporter'. Wat kunnen we van de Belgische winkelketen verwachten?

Hoe blockchain de supermarkt overbodig maakt
Als leverancier rechtstreeks verkopen aan de consument, en de supermarkt links laten liggen. Het is een model waar fabrikanten naar snakken, denkt Peter Fedchenkov. De medeoprichter van de Russische onlinesupermarkt Instamart werkt onder de naam INS Ecosystem aan een oplossing, waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchaintechnologie. Nog dit jaar moet het platform, in samenwerking met PostNL, worden gelanceerd.

Mexx is terug, en hoe
Ruim drie jaar na het faillissement wordt Mexx nieuw leven ingeblazen. Nu nog met een kleine collectie, maar flagshipstores, franchisewinkels en een uitbreiding naar China staan al op de agenda. De nieuwe topman Leo Cantagalli praat ons bij.

Hiermee is 's werelds grootste winkelcentrum nóg groter
Dubai Mall was al het grootste winkelcentrum ter wereld. Nu, een kleine tien jaar na de openening, is er nog eens een flink stuk bijgebouwd waarmee het die status nog eens verstevigt. De megamall is uitgebreid met zo'n 150 winkels en ruim negentigduizend vierkante meter.

Vijf vragen over de retailer van overmorgen
De technologische schok die de wereld gaat opschudden is zo groot, dat bedrijven niet naar vandaag of morgen maar naar óvermorgen moeten kijken. De retail is volgens auteur Peter Hinssen van The Day After Tomorrow bij uitstek een sector die achterop dreigt te raken.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!