Nieuwe topman voor Nespresso in Nederland

Nieuwe topman voor Nespresso in Nederland

Daniel Schneider is vanaf 1 mei de nieuwe algemeen directeur van de Nederlandse organisatie van Nespresso. Hij volgt Mark Ruijgrok op, die de leiding over de Duitse tak van het koffiemerk krijgt.

Schneider werkt sinds 2003 bij Nespresso, waar hij begon als national boutique manager voor de Zwitserse markt. Zes jaar later maakte hij de overstap naar het hoofdkantoor in Lausanne om daar het ‘Zone Europe’-team te versterken. In de afgelopen twee jaar was hij als regional manager Europe verantwoordelijk voor Nespresso in België, Luxemburg, Griekenland en Portugal. Onder zijn leiding heeft Nespresso de doelstellingen in die landen naar eigen zeggen overtroffen.

Ruijgrok staat sinds 2012 aan de leiding van Nespresso in ons land. De koffieverkoper heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in zijn retailnetwerk. “De combinatie boutique en online werkt”, zei Ruijgrok twee jaar terug in RetailTrends. Momenteel heeft Nespresso zijn twintig winkels in Nederlandse binnensteden. Ook introduceerde het merk een travelconcept op Schiphol en Utrecht Centraal. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!