Ocado wil meer internationale supermarkten bijstaan

Ocado wil meer internationale supermarkten bijstaan

Ocado heeft de afgelopen maanden deals gesloten met Groupe Casino en Sobeys. De Britse boodschappenbezorger rolt zijn technologie daarmee uit naar Frankrijk en Canada, nadat eerder in eigen land al een samenwerking met Morrisons werd aangegaan.

In Frankrijk wordt de komende twee jaar een geautomatiseerd fulfilmentcenter neergezet, vanwaar onder meer de regio Parijs en Normandië worden bediend. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om magazijnen in andere stedelijke gebieden te openen. De focus ligt in eerste instantie op het bezorgen van het foodassortiment van de formule Monoprix.

In Canada wordt een fulfilmentcenter gebouwd in Toronto, waar eveneens zo’n twee jaar voor wordt uitgetrokken. De boodschappendienst van supermarktketen Sobeys gaat gebruikmaken van het platform van Ocado. Ook in Canada worden later mogelijk meer magazijnen bijgebouwd.

Ocado haalde vorige maand ruim 143 miljoen pond op om zijn expansieplannen mogelijk te maken. Het Britse bedrijf heeft op lange termijn waarschijnlijk meer geld nodig, omdat er nadrukkelijk wordt gezocht naar nieuwe overeenkomsten met internationale retailers. “Hopelijk praten we in de toekomst weer over een aandelenuitgifte, want dat zou betekenen dat we meer deals hebben ondertekend”, aldus financieel topman Duncan Tatton-Brown tegenover The Telegraph.

Lees op RetailTrends meer over het businessmodel van Ocado.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!