Veel meer supermarkten open met Pasen

Veel meer supermarkten open met Pasen

Een op de drie supermarkten is dit jaar geopend op Eerste Paasdag. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden, blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit een inventarisatie van Openingstijden.nl.

Van alle gemeenten staat 63 procent het supermarkten toe de deuren op Eerste Paasdag te openen. Steeds meer winkeliers maken van die optie gebruik. Dit jaar is zo’n 31 procent procent van de supermarkten geopend, terwijl dat enkele jaren terug nog zestien procent was. In een deel van de binnenstad van Den Haag zijn winkels komende zondag zelfs tot zes uur open in plaats van tot vijf uur. “Dit bewijst dat het steeds vanzelfsprekender om ook met speciale dagen open te gaan", zegt eigenaar Bob Gross van Openingstijden.nl. 

Eerder deze week kreeg Rotterdam nog kritiek, nadat de stad bekendmaakte en koopavond tijdens de dodenherdenking te overwegen. Onder meer Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Leefbaar Rotterdam hekelden het plan. 

Reacties

Hoe zeer ik iedereen zijn omzet gun het mag nooit een vanzelfsprekendheid zijn dat een commercieel iets open is op feestdagen. Door winkels altijd maar open te laten zijn maak je mensen lui. Ze hoeven niet meer extra na te denken over boodschappen want ze kunnen het dan altijd wel een keer halen. Ook een ongezonde leefstijl ligt op de loer. Zin in ongezond eten op een moment dat iets normaal dicht zou zijn, gewoon halen en snacken. Ik zie zoveel jongeren op zondag met een zak chips, bier of energydrink lopen op straat of voor de winkel hangen. Tja zo worden we wel een tweede Amerika waar veel mensen te dik zijn.

Geplaatst door H Dussen op 1 april 2018 om 10:58