HEMA wil foodconcept eind dit jaar uitrollen

HEMA wil foodconcept eind dit jaar uitrollen

HEMA heeft de gemiddelde omzet van de restaurants in de winkels waar foodconcept ‘Lekker HEMA’ wordt getest zien verdubbelen. De winkelketen verwacht het concept vanaf eind dit jaar naar alle grotere vestigingen te brengen, zegt head of food global Arno Buijs tegenover Levensmiddelenkrant.

De pilot met het foodconcept verloopt volgens Buijs ‘zeer succesvol’. Zo krijgt het restaurant in de winkel in Tilburg, waar het concept in september werd geïntroduceerd, dagelijks vijfhonderd tot zevenhonderd bezoekers. Voor de lancering waren dat er drie- tot vierhonderd. Verder zijn veel nieuwe, met name jongere doelgroepen aangeboord. “Het is een geslaagd concept, dat helemaal opgaat in de rest van de winkel.”

HEMA wil nog meer werk maken van zijn ‘storytelling’ rondom de foodproducten. Zo moet er op de begane grond meer productinformatie komen over de take away-afdeling, de houdbare foodproducten en de versspecialiteiten. “Die productcategorieën moeten meer één wereld gaan vormen”, aldus Buijs. 

‘Lekker HEMA’ wordt inmiddels in vijf winkels getest. Als alle verbeteringen zijn doorgevoerd waardoor het ‘uitrolwaardig’ is, gaat de retailer in gesprek met zijn franchisenemers. Zij moeten zelf investeren in het nieuwe foodserviceconcept en veel aan hun winkels veranderen, zegt Buijs. “Zij zijn hiertoe absoluut bereid omdat ze de voordelen inzien van het concept.”

HEMA verkoopt in de nieuwe opzet onder meer salades, verse pasta’s, broodjes en pizza’s die in aparte counters worden bereid. Ook een assortiment versbereide maaltijden voor thuis behoort tot de nieuwe elementen. 

Reacties 5


Peter Jansen 10 apr, 19:23

Weer een eetschuur erbij?

We eten toch al teveel suiker...


Seb Seb 11 apr, 09:26

@Peter Jansen
jouw reacties zijn écht vlees noch vis.

Hema gaat met 'Lekker Hema' terug naar z'n roots, de restaurants waren jarenlang een belangrijk fundament van de formule. In de meeste winkelstraten is weinig horeca aanbod, het is dus heel sterk dat Hema hier volop in zet.

Dat het werkt zie je ook in Antwerpen bijvoorbeeld, het filiaal van Hema op de Meir is daar onlangs volledig vernieuwd en zit elke dag vol met mensen.


Peter Jansen 11 apr, 12:13

ga maar lekker eten bij de HEMA en die zaak en die zaak.

jouw reacties zijn bijzonder? AH moet de HEMA redden? Alles maar food. Pas gezien op de televisie over de toename van diabetici in Nederland? Hoezo vlees en vis? Nee het is suiker en vet wat de klok slaat.
Pizza's bevatten te veel suiker en vet, wat niet op de verpakking staat om maar eens wat noemen.
Wil je de mensen laten omkomen in deze rotzooi?


Seb Seb 11 apr, 16:15

Mijn reacties gaan tenminste over het onderwerp. Wat diabetici en voedingswaarden te maken hebben met een foodconcept van Hema is mij een raadsel.


Peter Jansen 11 apr, 16:50

Niet alleen de HEMA maar het hele overmatige eten is een probleem.

En het is niet alleen de HEMA, maar ook die en die zaken (noem geen namen).

We worden overvoert. Nee, dan hoeven we geen medelij hebben met de HEMA om daar maar steeds te gaan eten, en al onze geld en gezondheid uit te geven.
De HEMA moet maar andere dingen bedenken om gezond te worden. Bij voorbeeld dat ze niet worden overgenomen en dan vol gehangen worden met schulden, zodat het lijkt alsof het slecht gaan met de HEMA zoals bij de laatste overname.
De situatie van de HEMA is geheel te wijten aan de huidige eigenaren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!