Wouter Kolk opgenomen in directie van Ahold Delhaize

Wouter Kolk opgenomen in directie van Ahold Delhaize

De aandeelhouders van Ahold Delhaize hebben woensdag tijdens de jaarlijkse vergadering ingestemd met alle agendapunten. Zo is Wouter Kolk officieel opgenomen in de directie in zijn nieuwe rol als operationeel directeur.

Kolk is vanaf dit jaar operationeel directeur voor heel Europa en Indonesië. Het betekent de tweede promotie voor de Albert Heijn-topman, die vorig jaar al opklom tot operationeel directeur voor Nederland en België. Daarnaast blijft hij aan het hoofd staan van Albert Heijn. De aandeelhouders stemden verder onder meer in met de jaarrekening en het dividendvoorstel.

Zoals aankondigd, werd de verlenging van de eind dit jaar aflopende constructie die Ahold Delhaize tegen overnames beschermt niet in stemming gebracht. Een beslissing hierover ligt bij het bestuur en is volgens scheidend topman Dick Boer nog niet genomen. 

Aandeelhouder CIAM liet eerder weten af te willen van de constructie, onder meer omdat die de beurskoers zou drukken. Ceo Catherine Berjal van de belegger dreigde deze week in De Telegraaf met een rechtszaak als Ahold Delhaize die niet alsnog in stemming zou brengen.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends