HEMA van start in Oostenrijk

HEMA heeft deze maand zijn eerste twee winkels in Oostenrijk geopend. Zowel de hightrafficwinkel als flagshipstore bevinden zich in het centrum van Wenen.

De kleine winkel ging zo’n twee weken terug als eerste open in het Westbahnhof, waar de Nederlandse retailer zich tussen een Lego- en boekenwinkel in bevindt. Het vlaggenschip opende donderdag in de Mariahilfer Straße, de belangrijkste winkelstraat van de Oostenrijkse hoofdstad. HEMA heeft daar Calzedonia en opticien Orso als buren.

HEMA viert dubbel feest, want de opening van de flagshipstore betekent tevens de 750ste winkel in Europa. Hoewel HEMA zich in eerste instantie op Wenen richt, doet de winkelketen al onderzoek naar mogelijke vestigingen in andere grote steden van het land.

Dit jaar verwacht de retailer zo’n dertig tot 35 nieuwe winkels internationaal te openen in bestaande markten. Deze maand gingen al winkels open in Stuttgart, Dortmund en Neurenberg. Nog voor de zomer komt daar de eerste winkel in Berlijn bij. In de zomer moeten de eerste vestigingen in Dubai opengaan, gevolgd door winkels in andere golfstaten.

Reacties 1


Marianne Jaspers 16 nov, 16:42

Woon in Vorarlberg en kom uit Maastricht waar ik opgegroeid ben met de Hema.
Heerlijk dat ik nu makkelijk bij jullue een beetje Thuis gevoel kan kopen.
Wens jullie goede zaken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!