BackWerk ziet ruimte voor 120 vestigingen in Nederland

BackWerk ziet ruimte voor 120 vestigingen in Nederland

Bakkerijketen BackWerk opent dit jaar nog zeker tien nieuwe vestigingen in ons land. De Duitse formule vestigt zich onder meer in het zuiden en oosten van het land, met winkels in Eindhoven en Enschede. Dat laat managing director Dick de Vilder weten aan RetailTrends.

BackWerk ging zo’n negen jaar terug van start in Nederland en telt hier nu vijftien vestigingen. Volgende maand gaan er drie nieuwe winkels open, waaronder twee in Rotterdam. De focus voor uitbreiding ligt vooral op grote steden, zegt De Vilder. Wel wordt nog even gewacht met een stad als Maastricht. “Op het moment dat we in Venlo en Roermond openen, begint dat ook interessant te worden.”

De retailer loopt nu regelmatig tegen hoge winkelhuren aan. Door het concept te versterken, worden zulke locaties volgens hem straks wel bereikbaar. “Als een winkel te duur is kun je net zo lang doorzoeken tot je er een tegenkomt die wel betaalbaar is, of je kunt ervoor zorgen dat de omzet in de winkel stijgt, zodat zulke locaties binnen bereik komen.”

BackWerk kan doorgroeien naar zo’n 120 winkels in Nederland, denkt De Vilder. Het merk moet uiteindelijk zo sterk zijn, dat een toplocatie niet meer noodzakelijk is. “Daarvoor moeten we fors groter zijn.”

Lees op RetailTrends meer over de ambities van BackWerk en de veranderingen die aan het concept zijn doorgevoerd.

Reacties

Leuke locatie voor Kampen Overijssel

Geplaatst door Hennie V Dieren op 9 augustus 2018 om 13:43

Laatste nieuws

RetailTrends