Kamera Express kan uitbreiding CameraNu.nl niet stoppen

CameraNu.nl mag de geplande uitbreiding van zijn winkel in Urk voorlopig doorzetten. Een verzoek van branchegenoot Kamera Express om dat via een voorlopige voorziening tegen te houden, is door de Raad van State afgewezen.

CameraNu.nl wil op het bedrijventerrein in Urk een magazijn neerzetten bij zijn winkel. Dat is volgens het bestemmingsplan toegestaan, stelt de rechter. Bovendien leidt het plan niet tot ‘onomkeerbare gevolgen’ voor Kamera Express, dat tijdens de zitting heeft laten weten dat de continuïteit van zijn vestiging in Zwolle niet in gevaar komt. Ook om die reden ziet de rechter geen reden voor een voorlopige voorziening.

De winkel van CameraNu.nl is gevestigd op een groot bedrijventerrein. Kamera Express moest vorig jaar juist noodgedwongen verhuizen van een Zwols bedrijventerrein naar de binnenstad, omdat de winkel in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. Doordat Urk een vergelijkbare winkel wel toestaat, zou een ongelijk speelveld ontstaan.

Hoewel de Raad van State geen urgentie ziet de plannen van CameraNu.nl nu te schorsen, kunnen ze later alsnog worden geblokkeerd. Later dit jaar kijkt de rechter of er sprake is van valse concurrentie, en komt met een eindoordeel.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!