HEMA ambieert tientallen winkels in Engeland

HEMA ambieert tientallen winkels in Engeland

HEMA heeft in vier jaar tijd acht vestigingen geopend in het Verenigd Koninkrijk. Daar kunnen er nog tientallen bij, zegt topman Tjeerd Jegen tegen The Telegraph. “Ik denk dat 75 op termijn een aantal is waar we in het Verenigd Koninkrijk naartoe kunnen groeien.”

Zeven van de huidige acht vestigingen van HEMA bevinden zich in de regio van Londen en de ander in Birmingham. In en om de hoofdstad ziet Jegen ruimte voor 35 tot vijftig winkels. “En minimaal 25 in andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk.”

De like-for-like omzet in het land is volgens Jegen de afgelopen twaalf maanden met dubbele cijfers gegroeid. Het Verenigd Koninkrijk is ‘de meest geavanceerde retailmarkt ter wereld met de meest veeleisende klanten’, stelt hij verder. “Als we in staat zijn om goed te concurreren en slagen in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we volgens mij overal slagen.”

HEMA is sinds de opening in Oostenrijk vorige maand in acht landen actief en telt zo’n 750 winkels. Dit jaar verwacht de retailer zo’n dertig tot 35 nieuwe winkels internationaal te openen in bestaande markten, terwijl in de zomer de eerste vestigingen in Dubai opengaan.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends