Leapp heeft vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling aangevraagd. De surseance is in overleg met de bewindvoerder omgezet in een faillissement. Dat heeft oprichter Rogier van Camp bekendgemaakt aan RetailNews.

De winkels en webwinkel worden tijdelijk gesloten. Leapp zegt de afgelopen jaren een explosieve groei te hebben doorgemaakt. Mede daardoor heeft de refurbished Apple-verkoper behoefte aan nieuwe financiering, die de afgelopen maanden is geprobeerd aan te trekken. Tot enkele dagen terug had leapp positieve verwachtingen over de slagingskans, zegt Van Camp. “Maar door een te kort tijdsbestek is het ons helaas niet tijdig gelukt om met alle betrokken partijen overeenstemming te bereiken.”

Leapp zegt zich ‘tot het uiterste in te spannen’ om met de curator te onderzoeken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Van Camp zei vorig jaar nog tegen RetailTrends dat de uitdaging hem niet zozeer zat in de beginfase, maar veel meer in de jaren erna, als je moet transformeren van startup naar scale-up. “Ik leerde dat een bedrijf in elke groeifase de juiste leider nodig heeft, en die rollen ontdekken vond ik best lastig.”