Rituals opent 'slechts tien' premiumwinkels in Nederland

Rituals opent 'slechts tien' premiumwinkels in Nederland

Rituals heeft een nieuw huurcontract afgesloten voor een winkel in Mall of the Netherlands. De cosmeticaketen opent een filiaal van 178 vierkante meter in het vernieuwde winkelcentrum, ongeveer twee keer zo groot als de huidige vestiging.

Het gaat daarbij om een zogenoemde premiumstore, waarin onder meer plek is voor een zithoek en meerdere watereilanden. Klanten kunnen daar producten van Rituals ervaren en een kop thee of een handmassage krijgen. Van dit premiumconcept worden er volgens vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco ‘naar verwachting slechts tien geopend in Nederland’. 

Rituals krijgt de beschikking over een hoekpand met een gevel van 7,5 meter hoog. De retailer moet nog twee jaar wachten tot de winkel opengaat. De opening van het desbetreffende deel van Mall of the Netherlands staat voor 2020 op de planning.

Rituals is al langer bezig met de introductie van grotere winkels, waarbij ook vestigingen van tweehonderd vierkante meter of groter tot de mogelijkheden behoren. Een jaar terug ging in Keulen een winkel open met een verkoopoppervlakte van 180 vierkante meter, wat destijds de grootste Rituals ter wereld was. Recent gingen in steden als Utrecht, Enschede en Antwerpen eveneens premiumwinkels open.

RetailTrends