HEMA landt in Berlijn, kondigt meer winkels aan

HEMA landt in Berlijn, kondigt meer winkels aan

HEMA heeft vrijdag zijn eerste winkel in Berlijn geopend. Volgende maand volgt al een tweede vestiging in de Duitse hoofdstad.

HEMA heeft inmiddels vijftien winkels in Duitsland. Nog dit jaar volgen nieuwe filialen in München, Karlsruhe, Bonn, Mannheim en Heidelberg. De winkelketen richt zich bij onze oosterburen op de top vijftien grootste steden. HEMA maakt naar eigen zeggen als enige retailer gebruik van social media en online verkopen voor zijn locatiekeuze. 

De Duitse omzet van HEMA komt voor een derde uit de webshop. De klanten die online bij de retailer kopen, zijn voor het overgrote deel woonachtig in de vijftien grootste steden van het land. De verklaring is volgens HEMA dat veel klanten de formule kennen van hun vakanties in Nederland. Daarnaast neemt HEMA naar eigen zeggen verzoek van consumenten via social media mee in de afweging voor een locatiekeuze.

Countrymanager Beatrice Schnell van HEMA zei vorig jaar ruimte te zien om binnen een paar jaar zeventig tot honderd winkels in Duitsland te openen. In totaal verwacht de retailer dit jaar zo’n dertig tot 35 nieuwe winkels internationaal te openen in bestaande markten. Daarnaast moeten deze zomer de eerste vestigingen in Dubai opengaan, gevolgd door winkels in andere golfstaten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends