Marqt wil met nieuwe topman meer winkels openen

Joost Leeflang is deze week begonnen als directievoorzitter van Marqt. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële portefeuille van de duurzame supermarktketen.

Leeflang is afkomstig van Philips, waar hij 24 jaar werkzaam was. Het afgelopen jaar legde hij zich toe op het coachen en verder brengen van duurzame ondernemingen.

Bij Marqt stonden de afgelopen twee jaar in het teken van ‘investering in het fundament’, stelt oprichter Quirijn Bolle. Leeflang krijgt nu de taak om de impact van het bedrijf te vergroten. Daarvoor wordt gemikt op een groei in het aantal winkels. Marqt telt momenteel vijftien winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Bolle liet vorig jaar weten op minimaal een verdubbeling van het aantal winkels te mikken.

Leeflang vormt samen met Thijs Fleuren en Tjibbe Bouma de directie van Marqt. Fleuren richt zich voortaan op de groei van de organisatie en de huidige operatie, terwijl Bouma verantwoordelijk blijft voor de financiën, IT, logistiek en replenishment. Marqt, tien jaar terug opgericht door Bolle en Meike Beerenen, verwelkomde vorig jaar Triodos en SIV als nieuwe aandeelhouders.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!