Albert Heijn druk aan het testen: Appie Fly, wijnchatbot en maaltijdmuur

Albert Heijn is een proef gestart met de verkoop van maaltijden uit de muur. De supermarktketen test de maaltijdmuur op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

De gekoelde automaat heeft veel weg van de automatiek die je onder meer bij Febo vindt. Bij Albert Heijn komen er onder meer maaltijdsalades, verse kant-en-klaarmaaltijden en gerechten uit de Allerhande-box uit. De proef met de maaltijdmuur duurt vier weken. De automaat is alleen tijdens de openingsuren van het hoofdkantoor beschikbaar. Albert Heijn ziet bij een succesvolle test mogelijkheden om hem 24 uur per dag in te zetten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen.

De supermarktketen ziet verder toekomst in chatbots. Na de introductie van een chatbot voor Allerhande, wordt nu gewerkt aan een variant voor wijn. Ruby helpt klanten via een conversatie bij het kiezen van de juiste wijn bij een gerecht of specifiek moment. De chatbot zit nu in de pilotfase, waarbij de komende periode meer wijnen worden toegevoegd en een uitrol volgt naar recepten van Allerhande, Gall & Gall en de winkels.

Een andere noviteit wordt samen met Transavia getest: Appie Fly. Daarmee is het voor passagiers mogelijk om boodschappen in het vliegtuig te bestellen, zodat die bij aankomst direct klaarstaan op Schiphol. Ze hoeven zich daardoor niet meer druk te maken om een lege koelkast bij terugkomst.

Lees op RetailTrends meer over de vernieuwingsmotor van Albert Heijn.

Reacties 3


Jan Janssen 9 jul, 11:22

Boodschappen die klaarstaan op Schiphol? Ik zie het al voor me: na 2 weken vakantie moet ik in het vliegtuig bedenken wat ik nodig heb? En als ik dan na een vermoeiende vlucht terug op Schiphol ben, moet daar m'n koffers ophalen, en dan zou ik daar ook nog boodschappen gaan ophalen? Klinkt leuk, maar ik denk niet dat daar in de praktijk heel veel van terechtkomt.


Reinder Koornstra 9 jul, 15:40

Een hoop pilots, maar geen (Strategische) vernieuwing! En bij pilots vraag ik echt af hoe je dáár nou geld mee moet verdienen! Hoeveel mensen zullen na hele dag reizen 's avonds in de keuken gaan staan? Kom, die halen wat van de Chinees, en de rest zien ze morgen wel! En een automatiek voor (bacteriologisch) superkwetsbare producten?
Ach, AH is weer in het nieuws!


Sjakko van Duijn 12 jul, 00:01

Beste Jan Jansen, als voormalig manager van de Ah op Schiphol kan ik je vertellen dat deze aanname niet helemaal klopt. Het is een ontbijtpakket die vooraf al is samengesteld en deze wordt bij de bagageband aan je overhandigd zodat je niet naar de winkel hoeft maar wel een lekker ontbijtje hebt de volgende dag (is getest tijdens vluchten die rond middernacht aankwamen)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!