'Hudson’s Bay verkoopt helft van Europese activiteiten'

Signa Holding krijgt de helft van de Europese tak van Hudson’s Bay Company in handen. Dat betekent dat de Duitse warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt onder één dak verder gaan, maar dat ook de winkelketens in Nederland en België en het vastgoed deels in handen van de Oostenrijkse investeerder komen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Eind vorige maand werd bekend dat Galeria Kaufhof en Karstadt mogelijk samen verder gaan, omdat hun eigenaren in gesprek waren over een joint venture. Signa zou 1,1 miljard euro betalen voor de helft van de aandelen en bovendien 750 miljoen euro aan schulden op zich nemen. De overeenkomst is nog niet definitief.

Het Duitse zakenblad WirtschafsWoche meldt dat Hudson’s Bay en Signa afgelopen dinsdag hun handtekening hebben gezet onder een memorandum van overeenstemming. Het Oostenrijkse bedrijf zou daarbij de operationele taken op zich nemen.

Door de fusie wordt het hoofdkantoor van Karstadt in Essen naar verwachting gesloten. Het gezamenlijke onderkomen komt in Keulen, waar de Europese tak van Hudson’s Bay is gevestigd, of een andere stad in Noordrijn-Westfalen. Van grootschalige winkelsluitingen zou geen sprake zijn: er zijn ongeveer vijftien warenhuizen die niet goed presteren.

Karstadt beschikt nu over zo’n tachtig warenhuizen en Galeria Kaufhof heeft er meer dan honderd. Hudson’s Bay is in ons land actief met vijftien vestigingen, waarvan twee onder de vlag van Saks Off 5th.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!