Blokker gaat 'nieuwe fase' in met kleinere directie

Blokker gaat 'nieuwe fase' in met kleinere directie

Blokker neemt in september afscheid van drie directieleden en verwelkomt er één. Corné Mulders, Koen van Doorn en Odile Boxce zetten hun loopbaan buiten de winkelketen voort, terwijl Hans Danhof juist tot directeur is benoemd. Dat blijkt uit een interne mededeling, die in handen is van RetailNews.

Mulders was twee jaar lang directeur winkeloperatie. Zijn taken worden verdeeld onder algemeen directeur Ludo Bijvoet en financieel directeur Frank Cocx, die pas deze maand werden aangesteld. Eerstgenoemde wordt verantwoordelijk voor de winkeloperatie, terwijl Cocx onder meer de franchise- en groothandelsactiviteiten op zich neemt.

Cocx neemt ook de IT-afdeling over van Koen van Doorn, die de afgelopen drie jaar directeur supplychain & IT was. Hans Danhof neemt als directeur supplychain & logistiek zijn andere taken over. Danhof, voormalig consultant van KPMG, was de afgelopen twee jaar al bij Blokker en Blokker Holding actief, onder meer als transformation manager.

De laatste verandering heeft betrekking op de HR-afdeling, waar directeur Odile Bocxe na ruim drie jaar afscheid neemt. Blokker kiest voortaan voor een managementfunctie, die zal worden vervuld door Erik Koers. Koers is nu nog hoofd HR-services bij Blokker Holding.

Met een kleiner directieteam gaat het bedrijf volgens Ludo Bijvoet ‘een nieuwe fase’ in. “Een fase waarin we ons minder richten op grootschalige aanpassingen, en meer focussen op de dagelijkse operatie en uitvoering van de plannen die klaarliggen”, schrijft hij. Blokker sloot de afgelopen jaren meerdere winkels en zijn distributiecentrum in Mijdrecht, terwijl 344 winkels zijn verbouwd naar de nieuwe formule. De resultaten laten volgens de topman ‘sinds een half jaar een voorzichtig stijgend resultaat zien’. 

Reacties 2


Reinder Koornstra 13 jul, 10:37

"Jonge Vriend, verzin een List". Blijkbaar fans van heer Ollie B. Bommel bij Blokker.
Human Resourses geen directiefunctie meer in een retailbedrijf dat draait op personeelsleden?
Blokker zet opnieuw stappen, maar wel opnieuw de verkeerde kant op!


Hans Wijmer 13 jul, 10:47

Het zal wel weer een hele hoop geld kosten om deze drie directieleden af te kopen. Kan ook nog wel bij het gigantische verlies van de afgelopen jaren.
Wanneer komen de kundige commerciële mensen die de producten gaan inkopen die de klanten in grote getale weer gaan kopen. Alleen daarmee kan geld verdient worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!