Waarde Nederlandse winkelcentra Wereldhave keldert

De Nederlandse winkelcentra van Wereldhave zijn het afgelopen halfjaar 25,9 miljoen euro minder waard geworden. Mede hierdoor is ook de winst van de vastgoedbelegger teruggelopen, blijkt uit de halfjaarcijfers.

Vooral de strategisch minder goed gelegen centra zijn in waarde gedaald. Het resultaat van Wereldhave daalde van 74,2 miljoen euro in de eerste helft van 2017 naar 29 miljoen over de eerste zes maanden van dit jaar. De bezettingsgraad van de winkelcentra is wel gestegen: van 95,4 procent een jaar geleden naar 96,1 procent. In Nederland ging de bezettingsgraad van 96,2 naar 96,8 procent, het hoogste percentage van de landen waar Wereldhave bezittingen heeft.

Wereldhave maakt verder bekend dat de netto huurinkomsten met twee procent zijn gedaald tot 97,3 miljoen euro, onder meer als gevolg van winkelcentra in Nederland. Het aantal bezoekers van de centra nam iets toe tot 73,9 miljoen. 
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 24 jul, 13:23

In Alphen aan den Rijn vraagt wethouder van As zich af waarom de klaarliggende plannen voor de Aarhof maar niet gerealiseerd worden. Tja, Wereldhave publiceert het, maar bij ándere eigenaars is het natuurlijk niet anders! Stadscentra van middelgrote steden moeten compacter, maar de praktijk, ook in Alphen, is dat ze nog steeds worden uitgebreid! Maar stel dat Blokker en Hema uit die Aarhof vertrekken, wat blijft er dan over, en waarom zou je dan tientallen miljoenen daar verspijkeren? Het V&D pand ertegenover staat ook reddeloos leeg te staan, mídden in de stad!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!