Burger King groeit in omzet en vestigingen

Burger King groeit in omzet en vestigingen

Burger King heeft het tweede kwartaal afgesloten met wereldwijd duizend restaurants meer dan een jaar eerder. Daarmee groeide het aantal vestigingen met 6,4 procent, iets harder dan in 2017.

De omzet van Burger King groeide van 293,7 naar 418,1 miljoen euro. De vergelijkbare omzet steeg met 1,8 procent. Ook de winstgevendheid liep op naar een aangepaste ebitda van 236,4 miljoen euro, een groei van zo’n twintig miljoen. In totaal was moederconcern Restaurant Brands, waar ook de formules Tim Hortons en Popeyes onder vallen, goed voor ruim 1,3 miljard euro omzet en 168 miljoen euro winst.

Burger King heeft in Nederland een kleine zestig vestigingen, maar dat moeten er flink meer worden, vertelde managing director Hans Miete onlangs aan RetailTrends. Daarbij legt de fastfoodketen zichzelf geen beperkingen op wat betreft zoekgebieden, omdat Nederland volgens Miete nog een vrij onontgonnen gebied is. Daarnaast wijst hij erop dat het voor een formule als Burger King niet eenvoudig is goede locaties te vinden waar de juiste bestemming op rust. “Dus als wij zo’n locatie vinden, zullen we actie ondernemen.”
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends