Vrijbuiter sleurt tentenbouwer mee in val

Vrijbuiter sleurt tentenbouwer mee in val

Tentenmerk De Waard is in navolging van moederbedrijf Vrijbuiter failliet verklaard. Het merk heeft één eigen winkel wordt verder alleen in de webshop en bij de kampeerwinkels van Vrijbuiter verkocht.

De eigen winkel van De Waard in Heerde blijft voorlopig geopend, zegt filiaalleider Pé Bouwman tegen Omroep Gelderland. “Het is hoogseizoen en we draaien eigenlijk prima.” De Waard moet het volgens hem vooral hebben van liefhebbers, die steeds willen investeren in een goede tent. Hij heeft goede hoop op een doorstart. “Van de curator heb ik begrepen dat er belangstelling is.”

Naast de eigen brandstore, waar vier mensen werken, heeft De Waard een fabriek in Tsjechië met dertig man personeel. Of de productie daar doorgaat na het faillissement, is niet duidelijk.

De Waard gold als een van de meest geïnternationaliseerde merken van Vrijbuiter, vertelde voormalig directeur Steven de Raat anderhalf jaar terug aan RetailTrends. “Dat is zelfs in Azië goed te verkopen.” Mede daardoor zei hij zelfs eigen winkels in het Verre Oosten niet uit te sluiten. “De retail globaliseert steeds meer en de groeimogelijkheden in onze branche zijn echt onbeperkt.”

Vrijbuiter werd dinsdag failliet verklaard, nadat een week eerder al uitstel van betaling was aangevraagd. Er zouden zich zo’n twintig belangstellenden hebben gemeld voor een overname.
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 3 aug, 13:26

Wat weer een ellende! Nee, gemakkelijke oplossingen bestaan niet in de retail! Benieuwd wie dít gat nou weer dicht!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!