Doorstarter Vrijbuiter legde ruim twee miljoen euro neer

Doorstarter Vrijbuiter legde ruim twee miljoen euro neer

Kampeerwinkel Vervat heeft een kleine 2,3 miljoen euro betaald voor de merkrechten, goodwill en voorraden van Vrijbuiter. De verkoopprijs wordt mogelijk nog naar beneden bijgesteld, schrijft curator Harm-Jan Meijer in zijn eerste faillissementsverslag.

De prijs is nog aan verandering onderhevig, omdat de exacte waarde van de voorraden nog wordt berekend. Naar verwachting wordt het bedrag naar beneden bijgesteld. Tentenmerk De Waard, dat tot het faillissement onder dezelfde holding als Vrijbuiter viel, is voor ruim een miljoen euro verkocht aan Sunshine Group. Beide outdoorspelers zijn daarmee in Nederlandse handen gebleven.

Vrijbuiter leed in het boekjaar 2016-2017 een verlies van ruim twee miljoen euro, blijkt verder uit het verslag. Dat betekent bijna een vervijfvoudiging van het jaar daarvoor. 

De curator laat verder weten nog geen helder beeld te hebben van de oorzaken van het faillissement. De directie wees op een krimpende kampeermarkt en concurrentie van webwinkels en winkelgiganten, maar de curator lijkt daaraan te twijfelen. ‘De outdoormarkt en ook de omzet uit b2b is groeiend en winkels die actief zijn in dezelfde sector, bijvoorbeeld Bever, lijken wel succesvol te zijn’, schrijft hij. Hij suggereert dat mogelijk niet op tijd is ingespeeld op marktontwikkelingen en er geen duidelijke keuzes zijn gemaakt voor wat betreft de positionering. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!