Hobo Hifi eist miljoenen van Rabobank

Hobo Hifi eist miljoenen van Rabobank

De eigenaar van de in 2014 failliet verklaarde winkelketen Hobo Hifi sleept Rabobank voor de rechter. De bank heeft het faillissement veroorzaakt door het krediet ‘volkomen onverwacht’ in te trekken, aldus de elektronicaketen.

Hobo Hifi ging in oktober 2014 op de fles. Op het moment dat het krediet werd opgezegd zou er geen sprake zijn geweest van een betalingsachterstand, werden alle verplichtingen tijdig nagekomen en waren er gesprekken met de bank over een reorganisatie. In plaats van dat de resultaten van de reorganisatie werden afgewacht, kreeg de retailer te horen dat het krediet met onmiddellijke ingang was opgezegd. Daarbij zou er geen mogelijkheid zijn geweest om het krediet af te lossen, terwijl de eigenaar daar naar eigen zeggen wel toe in staat was.

Naast de opzegging van het krediet heeft Rabobank alle voorraden uit de winkels gehaald en laten veilen. De eigenaar van Hobo Hifi spreekt van ‘een aanzienlijke kapitaalvernietiging van vele miljoenen euro’s’. De bank wordt aansprakelijk gesteld voor de geleden schade, die vooralsnog is geraamd op acht miljoen euro. Omdat Rabobank volgens Hobo Hifi iedere aansprakelijkheid afwijst, moet de rechter zich over de kwestie buigen.

De elektronicaketen werd na het faillissement in afgeslankte vorm doorgestart. Vijf van de vijftien vestigingen werden overgenomen door bestuurders Menno en Rogier Gulicher.

Reacties 2


Seb Seb 13 aug, 10:34

Ik hoop dat Hobo deze zaak wint, er zullen dan nog vele zaken volgen, aangezien dit een structurele methode is van Rabobank. Op deze wijze hebben ze talloze ondernemers de afgrond in geduwd.


Leon Dorsey 13 aug, 22:38

Na vijf jaar .........Rabo zijn mafiozie, maar Hobo gaat ook niet helemaal vrijuit!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!