HEMA opent shop-in-shop in Brits warenhuis

HEMA opent shop-in-shop in Brits warenhuis

HEMA heeft een shop-in-shop geopend bij warenhuis Next in Londen. Het is voor het eerst in zijn bestaan dat de Nederlandse retailer in een andere winkel trekt.

De shop-in-shop betekent de negende vestiging voor HEMA in Londen en is gevestigd op de eerste verdieping van het warenhuis aan Oxford Street. Het assortiment bestaat uit voeding, cadeauartikelen, kinderproducten en persoonlijke verzorging. Afhankelijk van de resultaten wil HEMA meer shop-in-shops bij de winkels van Next openen.

HEMA ontwikkelt zich steeds meer tot een internationaal opererende retailer en lifestylebrand, zegt directeur internationaal Richard Flint. “We kijken daarom steeds meer naar samenwerkingen met partners en proberen innovatieve concepten uit.” Naast de partnership met Next wijst hij op Apparel Group, dat de entree van de retailer in het Midden-Oosten verzorgt. 

De vestiging aan Oxford Street is de flagshipstore van de Britse warenhuisketen en telt 73 duizend vierkante meter. De winkel werd onlangs na een ingrijpende verbouwing heropend. De Britse winkelketen heeft zo’n vijfhonderd warenhuizen in Groot-Brittannië en nog eens tweehonderd in veertig landen wereldwijd. 

HEMA is sinds vier jaar actief in het Verenigd Koninkrijk. Topman Tjeerd Jegen zei eerder dit jaar dat hij daar mogelijk tot 75 winkels wil openen. De retailer is in totaal in acht landen actief.
 

Reacties

Ja, hoe vul je 73.000 meter vvo! M.i. waardevol experiment voor Hema. Zou de gewenste expansie zeer kunnen versnellen en vergt minder investeringen. Helaas geen oplossing voor de schrijnende problematiek in NL!

Geplaatst door Ton Bos op 12 september 2018 om 11:11

Laatste nieuws

RetailTrends