AH to go claimt Europese primeur met kassaloze winkels

AH to go claimt Europese primeur met kassaloze winkels

AH to go heeft zijn betaalsysteem tap to go geïntroduceerd in twee winkels in het Amsterdams Medisch Centrum. Volgende week volgt de vestiging bij het metrostation op Amsterdam Centraal.

AH to go heeft naar eigen zeggen een Europese primeur met pin- en kassaloos shoppen. Klanten die de tap to go-app downloaden en de bijbehorende kaart of hun telefoon activeren, kunnen producten afrekenen door tegen het prijskaartje te tikken. Het bedrag wordt na tien minuten automatisch afgeschreven. 

Het is voor het eerst dat de gemaksformule van Albert Heijn de technologie uitrolt in reguliere winkels. Eind vorig jaar startte al een test op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. In de eerste fase van de uitrol kunnen klanten alleen ‘tappen’ met de fysieke kaart of een Android-telefoon. Andere besturingssystemen volgen later.

AH to go wil de technologie uiteindelijk naar alle tachtig vestigingen brengen. Directeur Jan-Willem Dockheer spreekt van een mijlpaal. “Met tap to go brengen we gemak echt naar een volgend niveau.”

Reacties

Voor die Europese primeur zijn ze dan toch Scan.Pay.Go van Spar en OKay in België vergeten: http://www.scanpaygo.be/

Geplaatst door Tom Brantegem op 24 september 2018 om 11:22

Wat is er nu meer gemak aan dat je tegen het prijskaartje moet tikken met je kaart of telefoon? Als ik nu 5 dingen koop, moet ik 5 x tikken, terwijl ik, als ik gewoon bij een kassa of zelfscan afreken, maar 1 x hoef te tikken. Misschien dat ik 1 of 2 minuten bespaar doordat ik nu niet langs de kassa of zelfscan hoef, maar dat is niet bepaald mijn perceptie van 'gemak naar een volgende niveau'.

Geplaatst door Jan Janssen op 24 september 2018 om 11:23

Laatste nieuws

RetailTrends