Marktplaats benoemt nieuwe ceo

Marktplaats benoemt nieuwe ceo

Annemarie Buitelaar klimt op tot ceo van Marktplaats. Ze volgt Olivier van Duijn op, die op 1 november afscheid neemt. 

Buitelaar is al sinds 2009 in dienst van Marktplaats, waar ze verschillende functies bekleedde. De afgelopen twee jaar was ze als cco verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van het handelsplatform. Eerder was ze onder meer als general manager eindverantwoordelijk voor de Belgische platforms 2dehands.be en 2ememain.be.

Buitelaar noemt het een 'geweldige uitdaging' om op dit moment het roer over te nemen. "Zowel in België als Nederland laten onze platforms een goede groei zien, maar dat zien we niet als iets vanzelfsprekends." De uitdaging voor de komende jaren is volgens haar dat het platform zich iedere dag sneller moet blijven vernieuwen. "Door nieuwe technologieën toe te passen, maar ook met slimme samenwerkingen zoals bijvoorbeeld Betaalverzoeken." 

Olivier van Duijn maakte eerder deze maand bekend na acht jaar te vertrekken. Marktplaats zegt onder zijn leiding te zijn getransformeerd van een digitaal prikbord voor tweedehands producten naar een e-commerce handelsplaats voor zowel gebruikte als nieuwe items. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends