Oud-directeur Intertoys aan de slag bij Scapino

Oud-directeur Intertoys aan de slag bij Scapino

Beate Toonen is deze week begonnen als directeur inkoop van Scapino. Zij was tot juni nog in dienst als directeur category management van Intertoys.

Toonen heeft twintig jaar retailervaring opgedaan bij onder meer V&D, HEMA, Hunkemöller en Wehkamp. In 2016 volgde ze Thomas Smit, de zoon van de Bart Smit-oprichter, op bij de speelgoedtak van Blokker Holding. Bij Scapino zal ze zich focussen op de afstemming van het assortiment bij de hernieuwde winkelformule, de supplychain en de commerciële processen die passen bij de nieuwe positionering.

Met het aantrekken van Toonen versterkt Scapino naar eigen zeggen zijn team om nog meer in te zetten op de ‘nieuw ingeslagen koers’. Die is gericht op het aanbieden van een breed assortiment schoenen en kleding voor ieder moment van de dag. Scapino heeft momenteel 169 winkels, waarvan er vijftien zijn omgebouwd naar de nieuwe formule. Deze maand wordt in Almere de 170ste vestiging geopend. 

Scapino presteerde het eerste jaar na zijn doorstart ondermaats, maar kwam daarna volgens eigenaar Henk Ziengs in ‘rustiger vaarwater’. Er zijn onder meer meerjarige investeringsplannen opgesteld om de integratie van online en offline te faciliteren. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends