'Amazon Go heeft Britse locaties op het oog'

Amazon is op zoek naar een ‘aanzienlijk aantal’ locaties in het Verenigd Koninkrijk om kleine winkels te openen. De e-commercereus zoekt winkels tussen de 350 en vijfhonderd vierkante meter, melden bronnen aan The Sunday Times.

Het formaat zou volgens de bronnen wijzen op het plan van Amazon om zijn kassaloze supermarkt Amazon Go in het Verenigd Koninkrijk te introduceren. In eigen land zijn daarvan inmiddels vier winkels geopend. Amazon zou volgens ingewijden in totaal drieduizend kassaloze winkels willen openen in de komende jaren. 

Vorig jaar doken ook al geruchten op dat Amazon Go zich klaar zou maken voor Europa. Zo werd de slogan ‘no lines, no checkout’ officieel vastgelegd als handelsmerk in het Verenigd Koninkrijk. Ook zou al contact zijn opgenomen met grote supermarktketens in dat land en in Frankrijk, voor een samenwerking of overname. Het zou onder meer gaan om Casino, Intermarché en Morrisons.

Amazon introduceerde eind vorige maand ook het nieuwe winkelconcept 4-star, met onder meer speelgoed en huishoudelijke artikelen. De e-commercegigant zelf heeft nooit iets bevestigd over eventuele fysieke plannen in Europa. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!