Google Home te koop in Nederland, ook bij Albert Heijn

Google introduceert dinsdag de Nederlandse variant van zijn slimme speaker Google Home. De kleine versie, Google Home Mini, is onder meer verkrijgbaar bij supermarktketen Albert Heijn.

Albert Heijn verkoopt vooralsnog als enige foodretailer in Nederland de Google Home Mini. De supermarkt ziet de speaker als een handige kook- en boodschappenhulp. Dankzij de Assistent weten consumenten welke producten in de bonus zijn. Ook zijn artikelen makkelijk toe te voegen aan het boodschappenlijstje in de Appie-app.

Google Home is een luidspreker die verbonden is met het internet. Spraakgestuurde opdrachten worden door de kunstmatige intelligentie van Google Assistent geïnterpreteerd. De speaker kan antwoord geven op vragen en opdrachten uitvoeren,  zoals het afspelen van muziek, het bijhouden van agenda’s en bestellen van boodschappen.

In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de concurrent van Amazons Echo al langer verkrijgbaar. Doordat het apparaat geen Nederlands verstond, werd de speaker hier tot nu toe nog niet verkocht. De speakers liggen vanaf 24 oktober in de winkels, maar kunnen nu al besteld worden. Google Home kost 149 euro en Google Home Mini 59 euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!