'Decathlon vergezelt TK Maxx naar Nijmegen'

'Decathlon vergezelt TK Maxx naar Nijmegen'

Behalve TK Maxx opent ook Decathlon een winkel in het centrum van Nijmegen. De twee retailers nemen hun intrek in het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt, meldt De Gelderlander.

TK Maxx en Decathlon zouden inmiddels vergunningen bij de gemeente hebben aangevraagd om het pand volledig opnieuw in te richten. Alle vijf verdiepingen van het pand gaan op de schop. De begane grond wordt nu nog gevuld door woonwinkel All About Living, die waarschijnlijk begin volgend jaar zijn deuren sluit. 

Waar TK Maxx nog geen vestiging in Gelderland heeft, is Decathlon al te vinden in Arnhem. De Franse sportketen liet eerder al weten zich in Nijmegen te vestigen, waarvoor meerdere panden op het oog waren. 

De twee ketens breken met de trend dat veel prijsvechters en grote zaken zich aan de rand van de stad op industrieterreinen vestigen, stelt binnenstadsmanager Maarten Mulder. Bovendien zijn het volgens hem toekomstbestendige retailers, die niet zo snel over de kop zullen gaan. “Het is een mooie invulling voor het gat dat de V&D achterliet.”

TK Maxx beschikt momenteel over tien winkels in Nederland en wil doorgroeien naar circa twintig locaties. Bij Decathlon staat de teller nu op veertien. De sportretailer ziet ruimte voor twintig tot dertig perifere- en stadswinkels in ons land, zei expansion manager Anneloes van der Meer onlangs tegenover RetailTrends.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends