Garmin Pay brengt betalen met smartwatch naar Nederland

Garmin Pay brengt betalen met smartwatch naar Nederland

Smartwatchfabrikant Garmin introduceert de dienst Garmin Pay in Nederland. Gebruikers kunnen hierdoor voortaan afrekenen door hun horloge tegen een contactloos pinapparaat te houden. 

In Nederland is de dienst voorlopig eerst alleen beschikbaar voor klanten met een betaalpas van ABN Amro of Rabobank. Binnen enkele weken kunnen ook ICS-klanten met een MasterCard gebruik maken van de service. Garmin Pay is te gebruiken met tien van de nieuwste types smartwatches van het merk. Deze modellen beschikken over een NFC-scanner waardoor contactloze transacties mogelijk zijn. Via de Garmin Connect-app wordt de digitale betaalpas toegevoegd aan de portemonnee op de smartwatch.

Voor deze introductie werkt Garmin samen met MasterCard en FitPay. De betaaldienst werd in november 2017 al gelanceerd, maar was tot nu toe nog niet beschikbaar in Nederland. René Dijk, product manager bij Garmin Nederland, is verheugd met de komst van de dienst naar ons land. “Door deze betalingen toe te voegen, maken we contactloze betalingen breed beschikbaar in Nederland.”   

In Nederland worden steeds meer contactloze pinbetalingen gedaan. Afgelopen jaar was zelfs meer dan de helft van de transacties contactloos. Apple en Google Pay bieden al langer de mogelijkheid om met een horloge te betalen, maar die diensten zijn hier nog niet actief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!