C&A laat Duitse klanten weer met marken betalen

C&A laat Duitse klanten weer met marken betalen

Klanten van C&A in Duitsland kunnen nu naast euro’s ook met Duitse marken afrekenen. In Duitsland is nog voor miljarden van het oude geld in omloop.

Hoewel de Duitse mark al zestien jaar geen wettig betaalmiddel meer is, kunnen klanten van C&A hun kleding met de oude munt afrekenen. Voor de technische implementatie maakt de modeketen gebruik van een kassasysteem dat de wisselkoers automatisch omzet. Het wisselgeld wordt enkel in euro’s terugbetaald. Het is niet duidelijk hoe lang de actie duurt.

Om 'de prijzen aan de DM-tijd te laten herinneren', krijgen klanten een korting van twintig procent op hun volgende aankoop. Directeur Mohamed Bouyaala van C&A Duitsland roept klanten op hun munten in te leveren. “Wie met zijn gespaarde marken bij ons inkoopt, bespaart zich een trip naar de bank en krijgt nog een extra bon voor korting.” Ook denkt hij dat mensen zich verbazen over wat er nog bij C&A te krijgen is voor de ongebruikte munten. 

Volgens de Bundesbank is er zelfs zestien jaar na de invoering van de euro nog twaalf miljard Duitse mark in omloop. Dan gaat het voornamelijk om geld dat nog in kasten en lades is blijven liggen. Veel mensen zouden het te omslachtig vinden om de munt bij de bank in te leveren. Met de invoering van de euro is afgesproken dat de marken voor onbepaalde tijd omgewisseld kunnen worden. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends