Lucardi krijgt een nieuwe eigenaar

Mentha Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in juweliersketen Lucardi. De retailer ziet onder zijn nieuwe eigenaar kansen om te groeien in binnen- en buitenland.

Lucardi ziet in Nederland nog behoorlijk wat ruimte om te groeien, zegt ceo Theo Koomen. Vorig jaar is de retailer gestart met de uitbreiding van het winkelnetwerk, met als doel het openen van dertig nieuwe vestigingen. “We denken dat Mentha ons uitstekend kan ondersteunen bij de realisatie van ons groeiplan en onze ambitie om internationaal uit te breiden.” Momenteel heeft Lucardi ruim honderd vestigingen in Nederland.

Mentha investeert naar eigen zeggen in gevestigde, winstgevende bedrijven die het potentieel hebben om te groeien en nieuwe markten te betreden. De huidige eigenaar Ayad Al Saffar van Lucardi blijft als co-investeerder en adviseur met een significant minderheidsaandeel betrokken. 

Mentha is een Nederlandse investeringsmaatschappij, die verder onder meer webshop Kleertjes.com onder zijn deelnemingen heeft. “Wij zijn ervan overtuigd dat Lucardi in staat is om haar nichepositie in de snel veranderende retailmarkt verder te versterken en uit te breiden”, zegt investment director Barend Rutten van Mentha. De overname wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!