HEMA komt met 'magic box' tegen voedselverspilling

HEMA komt met 'magic box' tegen voedselverspilling

HEMA heeft de handen ineengeslagen met anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go. In een zogenoemde ‘magic box’ zitten dagverse producten zoals brood, banket en maaltijdsalades die over dreigen te blijven. 

Klanten bestellen en betalen in de app en halen vervolgens de fysieke doos op bij de dichtstbijzijnde HEMA-vestiging. Wat zij precies krijgen, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De originele verkoopwaarde van de producten ligt op twaalf euro, het pakket is aan te schaffen voor vier euro. HEMA spreekt van een win-win-winsituatie voor zowel de winkel, de klant als het milieu. 

Vooralsnog zijn er vijf vestigingen in Amsterdam die de voedseldozen aanbieden. Wanneer de test succesvol blijkt, wordt gekeken naar uitbreiding in andere steden. De app Too Good To Go werd drie jaar geleden in Denemarken ontwikkeld. Hij is in negen landen actief, waaronder Nederland. In ons land heeft de app ruim 180 duizend geregistreerde gebruikers en is hij met zeshonderd partners in twintig steden actief. 

HEMA zet zich al langer in tegen voedselverspilling. Vorig jaar is de winkelketen een samenwerking gestart met de Voedselbank voor lang houdbare en verse producten die over hun houdbaarheidsdatum dreigen te gaan. Sustainability manager Fabeel Butt van HEMA ziet de samenwerking met Too Good To Go als oplossing voor dagverse producten. De houdbaarheidsdatum van die producten is namelijk te kort om aan de Voedselbank te kunnen schenken. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends