Zelfscannen kan nu ook bij Etos

Zelfscannen kan nu ook bij Etos

Etos heeft vier winkels voorzien van een scan & go-oplossing. De zusterformule van Albert Heijn test het zelfscannen in Amsterdam, Den Haag en Groningen.

Met scan & go kunnen klanten hun producten scannen en afrekenen bij een betaalpaal in de winkel. In Den Haag, Groningen en het Gelderlandplein in Amsterdam geldt de zelfscanmethode als alternatief voor de reguliere kassa’s. De pilot in deze winkels loopt tot begin 2019. In de middentunnel van het Centraal Station in Amsterdam werkt Etos alleen nog maar met scan & go. Die pilot gaat door tot eind maart.

Er is volgens de drogisterijketen altijd personeel aanwezig bij de betaalpalen. Als er een geneesmiddel wordt afgerekend krijgt de medewerker een melding om de klant eventueel van advies te kunnen voorzien.

Etos denkt met dat klanten door zelf te scannen sneller hun inkopen kunnen doen, omdat ze niet in de rij hoeven te staan. Ook neemt scan & go minder ruimte in, waardoor er meer ruimte beschikbaar komt voor assortiment.

Zelfscannen is nu vooral erg populair onder supermarkten, waaronder Albert Heijn. Concurrent Dirk maakte onlangs ook bekend met scan & go te werken op de IJdoornlaan in Amsterdam. Klanten kunnen daar ook contant betalen via safepay. Die pilot loopt eveneens tot begin volgend jaar.

Zelfscannen bij Etos:

 

Reacties