Rituals opent zijn grootste winkel ter wereld

Rituals opent zijn grootste winkel ter wereld

Rituals heeft in het Belgische Wijnegem zijn grootste winkel van de Benelux geopend. De nieuwe ‘signature store’ heeft een oppervlakte van 220 vierkante meter. 

De Nederlandse cosmeticaketen had al een pand in het Belgische winkelcentrum. Dankzij het succes van die vestiging is volgens de Gazet van Antwerpen besloten te investeren in een nieuwe, grotere winkel op dezelfde locatie. Naast het voltallige assortiment worden er minibehandelingen zoals handmassages en ‘one minute’- meditaties aangeboden. 

Binnen staat de winkel in het teken van luxe en rust. De Japanse Sakura-bomen vol kersenbloesem en de watereilanden moeten een ontspannen omgeving creëren.

De cosmeticaformule merkte afgelopen september tijdens het Retail & Brands Festival al op dat de winkels te klein werden. Lizette Lulofs-van Munster, country director van Rituals, gaf toen aan dat er ruimte nodig is om de beleving te kunnen bieden zoals Rituals wil. In de kleine winkelmagazijnen was niet voldoende ruimte voor de acht miljoen cadeaupakketten die jaarlijks worden verkocht. 

Rituals behaalde vorig jaar een omzet van ruim 544 miljoen euro. Iets minder dan de helft van die omzet, 239 miljoen euro, was afkomstig uit de Benelux. De keten heeft meer dan 650 winkels in 25 landen en hoopt eind dit jaar naar 750 te groeien. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends