'Vleesconsumptie in Nederland niet verder omlaag'

'Vleesconsumptie in Nederland niet verder omlaag'

Het vleesverbruik in Nederland was vorig jaar ongeveer even hoog als in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier.

Gemiddeld eten consumenten jaarlijks ruim 76 kilo vlees per persoon. Bijna de helft hiervan is afkomstig van varkens, gevolgd door pluimvee en rundvlees. Tussen 2010 en 2015 was er een dalende trend te zien in de vleesconsumptie, in de vijf jaar daarvoor juist een stijging. Het huidige vleesverbruik ligt ongeveer op hetzelfde niveau als in 2005.

Wakker Dier noemt de uitkomst van het onderzoek verrassend. ‘Mensen zeggen minder vlees te eten, maar we zien dit niet terug in de cijfers’, stelt de organisatie. De verkoop van vleesvervangers stijgt ook al jaren, maar die trend lijkt weinig invloed te hebben op het vleesverbruik. 

Wageningen Economic Research berekende voor de vierde maal in opdracht van Wakker Dier het vleesverbruik in Nederland. Daarbij is gebruikgemaakt van statistieken van het CBS over de productie, invoer en uitvoer van vlees.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends