Jumbo verkoopt drie winkels aan Jan Linders

Jumbo verkoopt drie winkels aan Jan Linders

Jan Linders neemt in Brabant twee supermarkten van Jumbo en een Emté-vestiging over. Daarmee voldoet Jumbo aan de voorwaarden die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan de overname van Emté had gesteld.

Het gaat om vestigingen van Jumbo in Veghel en Reusel en een supermarkt van Emté in Eindhoven. De concentratie van Jumbo in dat gebied zou volgens de ACM mogelijk te hoog worden na de overname van Emté. De toezichthouder heeft inmiddels toestemming verleend voor de verkoop aan Jan Linders. Voor die keten betekent het een uitbreiding van het winkelbestand naar 62 filialen.

De supermarkten worden begin volgend jaar verbouwd naar het nieuwste winkelconcept van Jan Linders. Alle 250 medewerkers van de winkels gaan mee naar de nieuwe eigenaar. De overname past in de strategie om verder te groeien binnen het marktgebied, zegt algemeen directeur Leo Linders. “Schaalgrootte is een belangrijke voorwaarde en we investeren dan ook fors in onze organisatie, winkels en formule.”

Jumbo nam eerder dit jaar in totaal 79 vestigingen van Emté over, terwijl de overige 51 naar Coop gingen. De ombouw van het Emté-filiaal in Vught betekende vorige maand de zeshonderdste winkel voor de Veghelse keten. Woensdag openden bovendien de deuren van de zesde Foodmarkt van de retailer in Tilburg.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends