Wayback Burgers wil 'beheersbaar' richting honderd vestigingen in Nederland

De Amerikaanse hamburgerketen Wayback Burgers wil vanaf volgend jaar drie tot vijf nieuwe restaurants per jaar openen in Nederland. Zo hoopt de formule 'beheersbaar' te groeien naar uiteindelijk 75 tot honderd vestigingen in ons land, zegt algemeen directeur Stefan Boers tegenover RetailTrends.

Wayback Burgers opende begin deze maand in Breda zijn eerste Nederlandse locatie, wat tevens het Europese debuut betekende. Ook is daar de trainingslocatie voor toekomstige ondernemers gevestigd. Boers noemt Breda representatief voor Nederland, omdat er een grote groep studenten woont maar de stad geen onderdeel uitmaakt van de grote vier. “Als het in Breda een succes is, is het ook als franchiseconcept goed te vermarkten.”

Wayback Burgers onderscheidt zich volgens Boers met een betere productkwaliteit en hoger serviceniveau dan traditionele fastfoodspelers. De formule ziet zichzelf dan ook als fast casual, waarbij de fastfood- en restaurantwereld worden gecombineerd. “Iemand die zich bij een fastfoodketen niet fijn voelt, maar ook niet de tijd of financiële middelen heeft om naar een echt restaurant of grand café te gaan, kan prima bij ons terecht.”

Waar de volgende vestiging komt, weet Boers nog niet. “We zijn in gesprek met potentiële ondernemers in de grote vier steden, maar ook plaatsen als Groningen, Maastricht en Arnhem zijn interessant.” De nieuwe keten gaat volgend jaar ook van start met een website en bezorgservice in ons land.

Lees meer over het concept van Wayback Burgers en de plannen in Nederland op RetailTrends.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties 3


C Lanting 11 dec, 00:19

Hamburgertenten zijn de nieuwe nagelsalons; als passestoelen schieten ze uit de grond zonder echt te kunnen differentieren.


Josh Malin 26 dec, 23:40

Precies daarom is het interessant om eens te gaan proeven wat een bedrijf als WaybackBurgers heeft toe te voegen. Ik ben al geweest en was onder de indruk ...


Rinie Schets 11 aug, 09:18

Optimistisch plan. Tot nu toe nog geen enkele nieuwe vestiging. Vestiging in Breda staat er financieel slecht voor!!! Salarissen worden te laat betaald en leveranciers levered soms geen goederen omdat de rekeningen niet betaald worden. Stefan Boers is een bullenbak!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!