HEMA wint rechtszaak van Lacoste

HEMA wint rechtszaak van Lacoste

HEMA heeft geen inbreuk gemaakt op de merkrechten van Lacoste. Het Franse kledingbedrijf vond dat het kinderondergoed met krokodillen en leguanen voor verwarring kon zorgen, maar daar gaat de rechtbank in Den Haag niet in mee. Dat heeft de Nederlandse winkelketen dinsdag bekendgemaakt.

De rechter vindt dat de consument die de hemdjes en onderbroeken in de winkels van HEMA ziet ‘in redelijkheid niet kan menen dat deze afkomstig zijn van Lacoste’. Zo liggen de prijzen bij de Nederlandse winkelketen een stuk lager, waardoor er geen sprake kan zijn van verwarringsgevaar bij de consument.

Dat HEMA alleen producten onder zijn eigen merk verkoopt, zou ook door de rechter zijn meegenomen. Klanten verwachten volgens de retailer ‘om die reden geen andere merken en al zeker niet een luxemerk als Lacoste in de HEMA-winkels aan te treffen’.

HEMA had de winst in de rechtbank ‘niet anders verwacht’. Eerder dit jaar moest het bedrijf nog ruim 4,4 miljoen euro schadevergoeding betalen aan Levi’s. De achterzakken van de spijkerbroeken leken te veel op die van het Amerikaanse label.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!