Burger King opent volgend jaar zeker tien vestigingen in Nederland

Burger King opent volgend jaar zeker tien vestigingen in Nederland

Burger King heeft woensdag in Spijkenisse zijn zestigste restaurant in ons land geopend. De fastfoodketen wil hier de komende jaren in versneld tempo blijven uitbreiden.

Burger King wil in 2019 zeker tien nieuwe vestigingen openen en ziet daarna nog meer ruimte voor groei, zegt managing director Hans Miete. “Na 2019 zullen we ons expansietempo zelfs een tandje opschroeven.” De fastfoodketen ziet zowel kansen in bestaande panden in binnensteden als in nieuwbouwlocaties daarbuiten.

Begin deze maand werd in Goes de eerste paal geslagen voor de bouw van het eerste Zeeuwse Burger King-restaurant. Die vestiging opent zijn deuren in april en wordt de eerste volgens een nieuwe uitstraling. Ook komt er een dubbele drive-thru, wat moet bijdragen aan een snelle doorstroming. 

Miete liet eerder dit jaar al aan RetailTrends weten dat er tientallen restaurants bij moeten komen. “Nederland is nog een vrij onontgonnen gebied.” Burger King heeft volgens hem een achterstand in te halen, aangezien rivaal McDonald’s bijna vier keer zoveel vestigingen heeft.

Burger King wordt in Nederland sinds begin dit jaar aangestuurd door masterfranchiser BKNL, het bedrijf van horecamagnaat Laurens Meyer. Daarmee wilde de internationale tak zorgen voor een nieuwe wind in de Nederlandse activiteiten, vertelt Miete. “Burger King is in het verleden ondergebracht bij masterfranchisepartijen die er niet in slaagden significante groei te realiseren.”
 

Reacties 1


Bennie Van Unen 21 dec, 16:26

Burger King is toch altijd het kleinere en lelijke broertje geweest van McD.
KFC doet het fantastisch, hopelijk dat BK slim doet om extra te investeren in nieuwe locaties terwijl vraag afneemt

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!