'Create2Fit heeft schuld van twee tot drie miljoen'

'Create2Fit heeft schuld van twee tot drie miljoen'

Er is veel belangstelling voor een overname van de webshops van Create2Fit. Meerdere overnamekandidaten hebben zich gemeld voor het failliete e-commercebedrijf, zegt curator Robert de Lauwere tegenover het AD.

Het faillissement van Create2Fit werd donderdag uitgesproken door de rechtbank Midden-Nederland. De directe oorzaak is volgens De Lauwere dat een belangrijke leverancier zijn vordering opeiste en de voorraden vasthield. Eigenaren Marc Koster en Tom Coronel hebben nog geprobeerd een crediteurenakkoord te sluiten, maar toen dat niet lukte hebben ze het faillissement aangevraagd.

De totale schuld van Create2Fit bedraagt volgens de curator zo’n twee tot drie miljoen euro. Toch draaiden de webshops volgens hem niet allemaal slecht. “Er waren alleen veel fluctuaties in omzet en de marges waren te laag.” Ook de overgang naar een nieuw ict-platform, die leidde tot een tijdelijk lagere omzet, speelde mee.  “Toen werd een belangrijke leverancier zenuwachtig.”

Toen Create2Fit in 2016 door oprichters Coronel en Koster werd teruggekocht van Wehkamp-moeder RFS Holding, stond het bedrijf er slecht voor. De omzet was in vijf jaar tijd gedaald van 48 naar 32 miljoen euro en er werd verlies gemaakt. Onder Create2Fit vallen webshops als Televisiewinkel.nl en Koffiediscounter.nl. Alle webwinkels en de fysieke winkel in Naarden zijn voorlopig gesloten.

Lees op RetailTrends meer over hoe het mis heeft kunnen gaan met Create2Fit.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!