Brownies & Downies ziet ruimte voor 75 vestigingen

Brownies & Downies wil de komende jaren nog zo’n 25 nieuwe vestigingen openen in Nederland. Daarmee zou de horecaketen uitgroeien tot 75 locaties. Dat zegt formulemanager Philip Christiaans tegenover RetailTrends.

Brownies & Downies wil dit jaar een handvol vestigingen openen. De horecaformule ziet vooral kansen in het midden van het land. Daarnaast wil de keten verder groeien in België, waar momenteel alleen een vestiging in Baarle-Hertog is. “Daar hebben we nu de juiste partijen gevonden, ook op zorggebied, om verder uit te breiden”, zegt Christiaans.

Omdat Brownies & Downies werkt met personeel met een beperking, is het concept in het buitenland niet altijd even makkelijk te kopiëren, zegt Christiaans. “Het horecaconcept is redelijk makkelijk te exporteren, maar door ons personeel komt er ook een zorgverhaal bij kijken, en dat is in ieder land anders geregeld.” Landen als Spanje en Italië zijn volgens hem daardoor niet interessant. Verder krijgt hij aanvragen uit landen als Australië en de Verenigde Staten, maar daar zijn vooralsnog geen plannen.

Hoewel de retailer niet zozeer werkt met ‘superzakelijke ondernemers’, slaagt het overgrote deel er volgens Christiaans in om winst te maken. Vijftig van de 52 vestigingen kunnen ‘op een prima manier’ draaien, zegt hij. “Maar je moet geen half miljoen euro per jaar uit een vestiging willen halen, dat is niet realistisch.”

Brownies & Downies begon in 2010 met een vestiging in Veghel. In 2012 werd gestart met franchise en sindsdien kwamen er jaarlijks zeven tot negen locaties bij.

Lees op RetailTrends meer over de groeiplannen van Brownies & Downies.


RetailRegister
Brownies & Downies was een van de eerste retailers die zijn zoektocht naar winkellocaties kenbaar heeft gemaakt in het RetailRegister. De zoekprofielen worden gericht onder de aandacht gebracht van vastgoedbezitters. Zij kunnen retailers gericht benaderen met hun winkelaanbod. Het RetailRegister is een gezamenlijk initiatief van RetailTrends Media en Vastgoedjournaal. Retailers kunnen onbeperkt zoekprofielen aanmaken in het RetailRegister.

Maak hier een zoekprofiel aan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!