Amazon gaat ook in garages bezorgen

Amazon gaat ook in garages bezorgen

Amazon introduceert later dit jaar een nieuwe bezorgoptie voor Prime-leden. Met ‘Key for Garage’ kunnen ze bezorgers van de Amerikaanse retailer toegang geven tot hun garage.

Amazon is gestart met de voorverkoop van de benodigde slimme deursloten. In het tweede kwartaal van dit jaar moeten de eerste huishoudens van de bezorgoptie gebruik kunnen maken. Key for Garage komt in eerste instantie beschikbaar in de omgeving van 37 Amerikaanse steden.

Het afgelopen jaar deed Amazon al ervaring op met slimme deursloten, waarmee klanten bezorgers toegang geven tot hun huis als ze zelf niet thuis zijn. Daarbij kunnen ze via een monitor meekijken in een speciale app, die voor Key by Amazon is ontwikkeld.

Showroom
Amazon is onlangs ook gestart met het testen van een nieuwe technologische oplossing voor het kopen van woonartikelen. Amazon Showroom biedt consumenten een visuele ontwerptool om meubels in een virtuele woonkamer te plaatsen en die aan te passen. Zo is het mogelijk om de kleur op de muren en vloer aan te passen en items als banken, tafels, lampen en schilderijen te plaatsen. De eigen woonmerken van Amazon zijn daarbij goed vertegenwoordigd.

Reacties