Amazon weer onder vuur om vernietigen van nieuwe producten

Amazon weer onder vuur om vernietigen van nieuwe producten

Amazon vernietigt elk jaar alleen al in Frankrijk zo’n drie miljoen nieuwe artikelen. Dat blijkt uit een reportage van het tv-programma Capital, dat stiekem filmde in het distributiecentrum in Saran.

In deze relatief kleine dc zouden in negen maanden tijd 293 duizend producten zijn vernietigd. In een van de gangpaden van het magazijn staan hele pallets die bestemd zijn voor de schroot. Daarbij gaat het van popcornmachines tot LEGO-dozen en zelfs televisies.

Amazon heeft via Twitter gereageerd op de reportage op de Franse televisiezender M6. Er zou slechts een klein deel van de niet-verkochte producten worden vernietigd. ‘De overgrote meerderheid wordt gerecycled, doorverkocht, geretourneerd of gedoneerd’, aldus de Amerikaanse retailer.

De producten die vernietigd worden, zijn van externe verkopers op de marktplaats van Amazon en worden bewaard in het distributiecentrum. Als zij de onverkochte spullen willen doneren, moeten ze daar volgens het bedrijf btw over betalen, ‘wat economisch niet haalbaar is’. Door het onderwerp bij de juiste autoriteiten aan te kaarten, hoopt Amazon minder producten te hoeven vernietigen.

Een half jaar terug concludeerden Duitse media al dat Amazon op grote schaal geretourneerde en nieuwe producten vernietigt. Amazon zei destijds elke dag te werken aan het verbeteren van processen om ‘zo weinig mogelijk producten af te danken’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!