'Amazon vernietigt massaal retouren in Duitsland'

'Amazon vernietigt massaal retouren in Duitsland'

Amazon vernietigt op grote schaal geretourneerde en nieuwe producten in Duitsland. Dat concluderen televisieprogramma Frontal21 van omroep ZDF en het vakblad WirtschaftsWoche op basis van onder meer interne productlijsten, foto’s en verklaringen van medewerkers.

Amazon zou diverse soorten producten vernietigen, waaronder kleding, koelkasten, mobiele telefoons, matrassen en meubels. Externe verkopers wordt aangeboden om hun producten te vernietigen. Een medewerker stelt dat ze elke dag goederen heeft weggegooid die tienduizenden euro’s waard zijn. Veel producten zouden nog goed functioneren of zelfs nog nieuw zijn.

De Amerikaanse retailer ontkent niet dat goederen worden vernietigd, maar zegt elke dag te werken aan het verbeteren van processen om ‘zo weinig mogelijk producten af te danken’. Voor producten die niet verkocht, doorverkocht of gedoneerd kunnen worden, zou worden samengewerkt met opkopers die de goederen blijven gebruiken.

Het Duitse ministerie van Milieu spreekt van een schandaal. “Zo’n benadering past gewoon niet in deze tijd”, stelt staatssecretaris Jochen Flasbarth. “Ik ben ervan overtuigd dat veel consumenten geschokt zijn door dergelijk gedrag en het niet zullen accepteren.” Amazon is met een omzet van zo’n vijftien miljard euro de grootste online retailer van Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!