Marit van Egmond is vanaf volgende maand de nieuwe ceo van Albert Heijn. Ze volgt Wouter Kolk op, die zich volledig gaat concentreren op zijn taken als topman van Ahold Delhaize Europa en Indonesië.

Van Egmond is nu nog commercieel directeur. Ze is al ruim twintig jaar werkzaam bij het supermarktconcern, waar ze begon als management trainee. Later vervulde ze diverse commerciële, operationele en managementfuncties, waaronder die van ceo van Gall & Gall.

Van Egmond blijft als ceo van Albert Heijn aan Kolk rapporteren. Hij zegt blij te zijn dat Van Egmond de leiding bij Albert Heijn overneemt. “Ze heeft een enorme kennis van foodretail. Ze heeft succesvolle teams geleid, veel innovaties gerealiseerd in snel veranderende omgevingen en een uitgebreid netwerk opgebouwd van partners en leveranciers”, stelt Kolk.

Kolk heeft bij Ahold Delhaize de verantwoordelijk over acht landen. Hij richt zich daarnaast op het beter benutten van digitalisering, e-commerce en synergiekansen binnen het bedrijf. Daarbij krijgt hij ondersteuning van een klein team, dat momenteel wordt samengesteld.